Završnica Business Plan Contesta (BPC) - eStudent

Studentska udruga eSTUDENT ove je godine po šesti put organizirala natjecanje u pisanju poslovnih planova „Business Plan Contest“. Radi se o natjecanju edukacijskog karaktera čiji je cilj potaknuti studente na preuzimanje inicijative i odgovornosti u razvijanju svoje poslovne ideje u provediv i profesionalno razrađen poslovni plan.
Ovogodišnje je natjecanje pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH prof. dr. sc. Ive Josipovića te je svečano otvoreno 11. ožujka gdje su pozdravni govor i podršku dali dekan Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Tonći Lazibat i izaslanik predsjednika RH prof. dr. sc. Boris Cota. Nakon pozdravnog govora održan je okrugli stol na temu: Izvori motivacije i izazovi poduzetništva na kojem su prisustvovali g. Dalibor Marijanović (BICRO), Hrvoje Prpić (Hg Spot), Petar Šimić (Primaco grupa), dr. Sc. Karolj Skala (Institut Ruđer Bošković), Josip Ergović (Nexe grupa), Petar Lovrić (predsjednik HUP-a) i Dubravko Miholić (zamjenik predsjednika HIZ-a).

Finale ovog hvale vrijednog projekta održat će se 25. Svibnja 2011. s početkom u 11h u dvorani 7 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje će biti odabran najbolji poslovni plan u kojeg će se investirati 200.000 kn.

Naime, radi se o investicijskom pothvatu CRANE-a – Hrvatske mreže poslovnih anđela, BICRO-a i eALUMNIja koji su uvidjeli kavalitetu i potencijal ovog projekta te odlučili uložiti novac u znanje koje je temelj budućeg razvoja gospodarstva Republike Hrvatske. Osim toga, studenti će dobiti i besplatne knjigovodstvene usluge, besplatan prostor u Tehnološkom parku Zagreb, prostor u offSpaceu i mentora iz CRANE-a. Na taj način studentima će biti omogućeno stvarno pokretanje vlastitog poduzeća što i je krajnji cilj koji se želi postići ovim projektom i ulaganjem.

Na finalu će se svoje snage odmjeriti najboljih 5 studentskih timova te će konačnu ocjenu o pobjedniku donijeti žiri koji koji je u slijedećem sastavu:
Hrvoje Prpić, Mihovil Barančić, Robert Slavečki, Petar Šimić i Branimir Miletić. Oni će donijeti konačan sud o tome kojem će studentskom timu dodijeliti investiciju u iznosu od 200.000 kn.
Drugi žiri sastojat će se od slijedećih članova: doc. dr. sc. Mislav Ante Omazić, Dalibor Marijanović, Saša Grozdanić, od predstavnika HAMAG-a i Questusa koji će donijeti sud o tome kojim će timovima biti dodijeljen nagradni fond.

Visoko pokroviteljstvo: predsjednik RH dr. Sc. Ivo Josipović
Projekt podupiru: HUP i HIZ
Projekt nagrađuju: eSTUDENT, Primaco grupa
Partneri investitori: BICRO, CRANE, eALUMNI

Službena stranica projekta: https://bpc.estudent.hr   
Službena stranica udruge: www.estudent.hr