Prof. dr. sc. Tonći Lazibat novoizabrani je dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće dvogodišnje mandatno razdoblje.

Od ukupno 158 članova Fakultetskog vijeća u širem sastavu, sjednici je prisustvovalo 153 članova, od kojih je njih 82 prof. dr. sc. Tonćiju Lazibatu u drugom izbornom krugu dalo povjerenje za sljedeće dvogodišnje razdoblje.
Prof. dr. sc. Tonći Lazibat novoizabrani je dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće dvogodišnje mandatno razdoblje. 

Od ukupno 158 članova Fakultetskog vijeća u širem sastavu, sjednici je prisustvovalo 153 članova, od kojih je njih 82 prof. dr. sc. Tonćiju Lazibatu u drugom izbornom krugu dalo povjerenje za sljedeće dvogodišnje razdoblje. Njegova protukandidatkinja u drugom izbornom krugu bila je prof. dr. sc. Vesna Vašiček koja je osvojila 60 glasova. 

Izborno povjerenstvo osam je glasačkih listića proglasilo nevažećima. Podsjetimo, Fakultetsko vijeće u širem sastavu na svojoj je sjednici održanoj 5. svibnja prihvatilo programe troje predloženika - prof. dr. sc. Tonćija Lazibata (predloženika Katedre za trgovinu), prof. dr. sc. Mirjane Pejić Bach (predloženice Katedre za informatiku) i prof. dr. sc. Vesne Vašiček (predloženice Katedre za računovodstvo), nakon čega su rektor i Senat Sveučilišta u Zagrebu dali svoje suglasnosti na njihove programe. 

U prvom krugu glasovanja 76 članova Fakultetskog vijeća glasalo je za prof. dr. sc. Tonćija Lazibata, njih 57 svoje je povjerenje dalo prof. dr. sc. Vesni Vašiček, dok je kandidatkinja prof. dr. sc. Mirjana Pejić Bach osvojila 16 glasova. U prvom krugu glasovanja bilo je četiri nevažećih glasačkih listića.  Fakultetsko vijeće u širem sastavu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu o izboru novog dekana odlučilo je tajnim glasovanjem. Tijelo koje odlučuje o izboru dekana ima 158 članova, a sastavljeno je od aktualnog dekana, svih nastavnika u znanstveno-nastavnom zvanju, pet nastavnika izabranih u nastavno zvanje, sedam predstavnika suradničkih zvanja (asistenti i viši asistenti), tri predstavnika znanstvenih novaka te 24 studenata (od čega 60 posto studenata preddiplomskog studija, 10 posto studenata diplomskog studija i 30 posto studenata poslijediplomskog studija). 

U postupku izbora koji je proveden u skladu sa Statutom Ekonomskog fakulteta, kandidatu je za pobjedu bila potrebna natpolovična većina ukupnog broja izabranih članova ovog tijela, odnosno najmanje 80 glasova. 

Primopredaja dužnosti novom dekanu očekuje se početkom lipnja 2010. godine.