Dan otvorenih vrata EFZG-a

Što je ekonomija, a što poslovna ekonomija, kako izgleda studentski život i kako je to biti student EFZG-a, te odgovore na mnoga druga pitanja, srednjoškolci iz Zagreba i okolice mogli su saznati na Danu otvorenih , koji je održan 6. prosinca 2019. u organizaciji Odbora za suradnju sa srednjim školama Ekonomskog fakulteta.

Fakultet je posjetilo više od 300 srednjoškolaca, a dobrodošlicu im je u ime Uprave fakulteta poželio prodekan prof. dr. sc. Oliver Kesar, koji ih je i upoznao s radom fakulteta te svim nastavnim programima.  U sklopu programa učenici su pod vodstvom sadašnjih studenta imali prilike razgledati fakultet  te sudjelovati na zanimljivoj panel rasprava na kojoj su sudjelovali bivši i sadašnji studenti Ekonomskog fakulteta - Goran Belošević, vlasnik menadžerske agencije, član benda Pravila Igre i student na doktorskom studiju Ekonomije i Poslovne ekonomije,  Boris Vukušić, vlasnik destinacijske menadžment kompanije,  Irena Kos,  vlasnica dječjeg vrtića Kreativni dani i Sara Leonie Martić, studentica smjera Turizam. Srednjoškolci i ostali posjetitelji mogli su tako od panelista čuti zanimljive priče od toga zašto su upisali upravo Ekonomski fakultet, raznih anegdota iz studentskog života, do korisnih poruka i savjeta prilikom odabira fakulteta.      
      
U sklopu programa također su bile predstavljene i mogućnosti međunarodne suradnje i studentske razmjene, prilike za razvoj karijera koje će im biti omogućene već za vrijeme studija te  BDiB program na engleskom jeziku.

Kao posebno iznenađenje na kraju programa, uz prigodni domjenak i tombolu,  održan je koncert benda Pravila Igre, čija su čak tri člana diplomirala upravo na Ekonomskom fakultetu – Zagreb te danas uz uspješnu glazbenu karijeru imaju i uspješne poslovne karijere.

FOTOGALERIJA