Ekonomski fakultet - Zagreb
Znanstveni i stručni skupovi

1st International Conference "Corporate governance - new experiences: Implementation in South Eastern Europe"



International conference "Corporate governance - new experiences: implementation in South Eastern Europe" was held on 3rd and 4th November 2011 in Zagreb. The conference brought together a large number of Croatian and foreign academics and experts in this area.

Conference proceedings: available online.
Paperback copy available.

Presentations: available online.

Thanks our sponsors for supporting this event.





--------------

Konferencija „Corporate governance – new experiences: implementation in South Eastern Europe“ održana je 3. i 4. studenog 2011. godine u Zagrebu. Konferencija je okupila veliki broj domaćih i stranih znanstvenika i stručnjaka u ovom području koji do sada nisu imali prilike govoriti o ovoj važnoj temi u Republici Hrvatskoj.

Obzirom na napredak istraživanja u ovom području i potrebe za njihovom implementacijom u praksi trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj, posebice imajući na umu razvoj financijskih tržišta i tržišta kapitala, ali i odgovornosti članova organa društava, pitanje korporativnog upravljanja jedno je od najznačajnijih pitanja vezanih za razvoj i napredak poslovanja trgovačkih društava. Transparentnost korporativnog upravljanja je od izuzetne važnosti za stabilno financijsko tržište i održivi ekonomski razvoj. U tom smislu pomaže prevenciji korupcije i privlačenju kako domaćih tako i stranih ulaganja u svrhu ekonomskog rasta. U tom smislu u okviru konferencije raspravljalo se i o reformi društava u pretežito državnom vlasništvu (tzv. state owned companies) kako bi se istaknula važnost transparentnosti i odgovornosti.

Program konferencije dostupan je: ovdje.

Prezentacije s konferencije dostupne su: ovdje.

Zbornik radova s konferencije objavljen je kao e-publikacija: